23948sdkhjf

Ny vacuumpump från Flowserve SIHI

Har ni behov av vakuum för att sterilisera, avgasa, torka, filtrera eller förflytta? Armatec lanserar nu Flowserve SIHI:s nya pump LEMD på den svenska marknaden. En robust, enstegs-vätskeringvakuumpump med sugvolym upp till 450 m3/h, tryckområde 33-1013 mbar.

Pumpen har konstruerats med enkelhet i åtanke vilket både förbättrar tillförlitlighet och förenklar underhållet. För att ta minsta möjliga plats vid inbyggnad i system har pumpen en kompakt design i blockutförande med en standardmotor monterad direkt på pumphuset.

I standardutförandet är pumphjulet tillverkat i POM - ett polymermaterial - för att förhindra korrosion och kavitationsskador. Den kan också fås i syrafast stål, AISI 316. Pumpen är även förberedd för ATEX zon 1 genom förberedda ingångar för nivåmätning vid uppstart och temperaturövervakning vid drift.

Pumpen hanterar de flesta gaser och ångor, även termiskt känsliga och explosiva gaser. Genom att drivvätskan kyler mediet hålls processtemperaturen under kontrol., Kompressionen är i stort sett isotermisk (ΔT=0).

LEMD används för evakuering och pumpning av torra gaser och mättade ångor. Vätskeringsvakuumpumpen är således lämplig för industrier inom livs- och läkemedel, kemi, plast, gummi, massa och papper.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078