23948sdkhjf

Siemens fjärrstyrning breddar webbutiken

Automation24.se utökar sortimentet med Logo!-basmodul.
Automation24.se har nu ännu fler ethernet-kompatibla logikmoduler från Siemens Logo!. Nyheten är en integrerad webbserver.

Logikmodulerna är försedda med 400 funktionsblock och är optimerade för mindre automatiseringsuppgifter för såväl maskin- och anläggningsteknik som byggteknik.

De kan snabbt och okomplicerat snabbt kopplas samman med andra komponenter i Siemens Logo!-serie via integrerade ethernet-gränssnitt.

– På så sätt kan sofistikerade kommunikationsnät bildas, säger Katharina Zeutschler, chef för marknadskommunikation på Automation24.se.

Användarna får trådlös access till olika bitar av applikationen och kan hållas uppdaterade om utrustningens status. De kan därför med god tidsmarginal påverka i händelse av hotande driftstopp och i och med det stoppa obefogade stillestånd.

Enkel fjärråtkomst

Logikmodulerna programmeras via Logo! Soft Comfort Software som har tagits fram i egen regi.

För att förbereda för fjärråtkomst utarbetas en lokal webbplats med den ingående webeditorn genom vilken system och utrustning kan åskådliggöras och som längre fram fungerar som ett användargränssnitt för fjärrstyrningen.

Detta fordrar inga förkunskaper i HTML.

Användare har möjlighet att ladda upp individuella bakgrundsbilder, exempelvis en bild av den anläggning som ska manövreras, och att förlägga kopplingselement precis vid kopplingspunkterna i applikationen via drag and drop.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141