23948sdkhjf

Unik mötesplats för va-frågor

Den 13–14 mars 2019 äger den årliga nationella konferensen Vatten Avlopp Kretslopp rum på Hotel Tylösand.

Det är VA-guiden som arrangerar konferensen tillsammans med de lokala värdarna Halmstads kommun och Laholmsbuktens VA.

– Vi välkomnar besökarna till två stycken inspirerande dagar, med nätverkande och kunskapsutbyte. Vi ser fram emot att få möjlighet att träffa kollegor i gemensamma frågor och utmaningar, säger Joakim Lindh tf chef på miljöförvaltningen i Halmstads kommun.

Över 700 deltagare väntas till konferensen för att lära sig av varandra, inspireras och rusta sig inför dagens och morgondagens utmaningar inom vatten och avlopp. Både handläggare, teknikleverantörer och experter inom vatten och avlopp väntas till strandhotellet utanför Halmstad.

– Förutom att lyssna till föredrag och seminarier kan deltagarna träffa tillverkare och leverantörer i en av Sveriges största utställningar med produkter och tjänster för bland annat dagvattenhantering och små avlopp. Genom att tjänstemän, konsulter och tillverkare träffas, diskuterar och lär sig av varandra hoppas vi kunna bidra till samsyn i branschen, säger Mattias Mattsson, vd på VA-guiden.

Temat för 2019 års konferens är Från källa till hav – vatten, växtnäring och föroreningar. Temat kommer återspeglas i konferensens föreläsningar och seminarier.

– Vi kommer ha föredrag från myndigheter och nationella aktörer, men också från representanter från kommun och näringsliv som ger sina exempel på lokal va-problematik, säger Vilhelm Feltelius, redaktör på VA-guiden och ansvarig för konferensens programgrupp.

VA-guiden är en tjänst för de som arbetar med små avlopp, dagvatten och VA-planering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453