23948sdkhjf

Kullager sparar pengar åt djurfodertillverkare

Efter återkommande lagerfel på en matarbana i en djurfoderanläggning kontaktade företagets underhållsteam NSK för att se om problemet kunde lösas.

NSK:s utredning visade att lagerhaverierna i transportbanan berodde på intrång av hårda partiklar och fukt från processmaterial. Som en följd av detta rekommenderades att den brittiskbaserade djurfoderanläggningen bytte ut standardlagren mot Self-Lube Triple-Lip-förseglade lager från NSK.

Sedan installationen har lagringsenheterna fungerat framgångsrikt i ett år, uppger NSK. Tidigare standardlager krävde byte i genomsnitt var fjärde månad. Dessa misslyckanden ledde till betydande driftstopp och dyra produktionsbortfall.

Nu när dessa kostnader har eliminerats, i kombination med att färre lager krävs under ett år, uppgår de årliga kostnadsbesparingarna för anläggningen till drygt 13 000 euro, enligt NSK.

Self-Lube Triple-Lip tätade lagerenheter har en nitrilgummi-baserad trippelläpp som är bunden till ett skyddande pressat stålhölje. Enligt NSK uppnås längre lagerlivslängd tack vare den goda tätningsförmågan. Dessutom ger lagren förlängda smörjintervall, vilket i sin tur minskar underhållskostnaderna och ökar produktiviteten hos maskiner och utrustning.

Self-Lube Triple-Lip-förseglade enheter finns i alternativ för både ställskruv och excentrisk låskrage, och i många olika storlekar, både i metriska- och tumspecifikationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078