23948sdkhjf

En enklare säkerhetslösning

Safety System Products lanserar nu Safety Simplifier som är ett patenterat säkerhets-PLC som kommunicerar trådlöst inom nätverket.

Då Safety Simplifier inte enbart är ett säkerhets-PLC utan också enhet för tryckknappar såsom nödstopp, reset med indikering, lås, lås upp, stopp, med mera bygger man enkelt upp ett komplett säkerhetssystem för sitt ändamål.

Sensorer ansluts, funktionsknappar väljs och data som samlas in vidarebefordras till din befintliga anläggning direkt eller via en annan Safety Simplifier. Enheterna är även till för att placeras utanför elskåp, så ett skyddssystem är inte längre nödvändigt.

Genom det trådlösa nätverket kommunicerar systemet med upp till 16 enheter. Nätverket har inbyggd repeteringsfunktion som gör att alla enheter vidarebefordrar säkerhetsdata till varandra, vilket betyder att alla enheter inte behöver höra varandra direkt, utan säkerhetsdata repeteras alltid vidare. Kommunikationen sker antingen mellan enheter trådlöst eller via en enkel sammankoppling med kontakter. Programmering och kommunikation online kan ske trådlöst mellan en dator och alla Safety Simplifiers system. Med hjälp av en PC, och programvaran Simplifier Manager, programmeras Safety Simplifier. Som standard finns funktionsmoduler med drag- och släppfunktion för nödstopp, grindgivare, ljusskydd, tvåhandsmanöveranordning, skyddssättsväljare och många andra funktioner. I Sverige säljs säkerhetssystemet av OEM Automatic AB.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079