23948sdkhjf

Brandklassat kemikalieskåp med glasdörr

BaseLine, från Denios AB, erbjuder säker lagring av mindre mängd brandfarliga kemikalier. Hyllorna, som går att dra ut, fungerar som uppsamlingskärl samtidigt som hela skåpets volym används på ett effektivt och platsbesparande sätt. Glasdörrarna ger en snabb överblick av innehållet i skåpet.

Skåpet ger säker och lagenlig lagring av brandfarliga vätskor med 30 minuters brandskydd enligt SS-EN 14470-1 och uppfyller MSB:s, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, senaste rekommendationer från 2014, gällande förvaring av brandfarliga vätskor och gas. Med standard SS EN 14470-1 erbjuds den högsta säkerhet som marknaden erbjuder.

Brandskåpen är utrustade med en frånluftsanslutning på skåpöversidan, anpassad för anslutning till frånluftsfläkt. Skåpen är även godkända för drift utan teknisk ventilation under förutsättningen att förpackningarna är fabriksförslutna och kemikalierna inte avger ångor.

De lättgående dörrarna stannar i valfri vinkel och stängs automatiskt vid brand. För att förhindra obehörig åtkomst kan dörren låsas med profilcylinderlås. Som tillval finns en underkörningsbar sockel, som förenklar förflyttning.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078