23948sdkhjf

Säkrare drift med nytt säkerhetssystem

Rockwell Automation introducerar Allen-Bradleys säkerhetssystem Guardmaster GuardLink. Det är ett nytt säkerhetsbaserat kommunikationsprotokoll som ska ge operatörerna bättre maskindiagnostik och minskade stilleståndstider.

Traditionellt sett är säkerhetsenheter kopplade till separata säkerhetsingångar, som kräver avsevärt mer ledningsdragning och som för in fler potentiella felkällor. Serienanslutningen gör att kunderna inte kan särskilja informationen från varje enhet.

GuardLinks säkerhetsenheter går att seriekoppla, men ger även access till varje individuell enhets diagnostik. Systemet ger säkerhet, diagnostik, fjärråterställning och låskommando via en enda fyrledarkabel med upp till 32 enheter per länk. Dessutom sänks installationskostnaden drastiskt, enligt Rockwell, tack vare upp till 38 procent mindre ledningsdragning.

Tekniken ger sömlös integrering med Allen-Bradleys Guardmaster-säkerhetsreläer och –komponenter, så att användarna har access till statusinformation i hela säkerhetssystemet. Anslutningen av säkerhetsenheterna med smarta, GuardLink-klara kopplingar och standardkablage ger systemet större transparens ända ned till individuella skyddsluckor och nödstopp.

Påverkas ett nödstopp eller en förreglingsbrytare, så går den individuella säkerhetssignalen till säkerhetsreläerna. Informationen kommuniceras sedan sömlöst i hela Connected Enterprise via Guardmasters nätverksgränssnitt. Det ger en snabbare och smidigare diagnos och reparation av problemen jämfört med traditionella ledningsdragna system, hävdar Rockwell.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079