23948sdkhjf

Nya spillbrickor och uppsamlingskärl

Vid förvaring av miljöfarliga ämnen finns krav på invallning i miljöbalken, många arbetsplatser missar dock att kravet även gäller mindre behållare såsom dunkar och sprayflaskor. Även risker i arbetsmiljön minskar med korrekt invallning.

– Det krävs bara några deciliter spill för att en halkolycka ska vara ett faktum. Med ett uppsamlingskärl förhindras läckage och spill samlas upp effektivt. Även tiden för hur länge medarbetarna exponeras för ångor och lukt från kemikalierna bör vara så kort som möjlig, därför vill vi göra det enkelt att upptäcka spill i tid, säger Linus Jacker, vd på Denios AB. Uppsamlingskärlen är anpassade för förvaring av miljöfarliga och frätande ämnen och materialet är kemiskt beständigt och helt korrosionsfritt. Uppsamlingskärlen är anpassade för direkt uppställning på arbetsbänken och finns i storlekar från 20-80 liters uppsamlingsvolym. Måtten på kärlen är anpassade för att kunna kombineras på en europapall. När kärlen inte används kan de staplas i varandra.

Med plastgaller som ställyta hålls kemikaliebehållarna rena vid eventuella läckage. En läckageindikering, i signalfärgen röd, markerar när kemikalier har hamnat i uppsamlingskärlet.

– Ofta är det små detaljer som gör stora skillnader i hur smidigt arbetsprocesser går ute på arbetsplatsen. Att spill snabbt kan identifieras genom att läckageindikatorn blir synlig och att utrusningen är lätt att rengöra förenklar den dagliga kemikaliehanteringen.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047