23948sdkhjf

ABB bygger virtuella kraftstationer

ABB tar digitaliseringen av kraftnätsdesignteknologi till nästa nivå med sitt nya 3D / VR-design- och planeringsverktyg. Verktyget innebär en förändring inom arbetet med design och planering av en ny anläggning och optimerar processen med att bygga kraftinfrastruktur som till exempel transformatorer, vilket gör dem säkrare, effektivare och kostnadseffektiva.

Användare kommer att kunna använda VR-glasögon och som "avatarer", gå igenom projektet. 

Tekniken kan användas från de tidigaste faser av designprocessen till sista genomgången, vilket sparar tid och pengar. Tanken är att hjälpa kunderna att "se" och anpassa design till exempel för att hantera säkerhet- och arbetsmiljöfrågor i förväg.
Med hjälp av denna teknik kan också flera intressenter delta i designprocessen även från avlägsna platser och tekniken kan förbättra kommunikationen och förståelsen mellan ABB och dess kunder.

− Den här digitala innovationen gör det möjligt för kunderna att realistiskt uppleva projektet innan byggandet har börjat och att göra ändringar i tid. Detta bidrar till att optimera projektet, vilket ger kostnadseffektivitet och förbättrar säkerheten, säger Gerhard Salge, chef för teknik, Power Grids division.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109