23948sdkhjf

Bättre arbetsmiljö med nya slipnätsprodukter

Kraven på en renare arbetsmiljö, bättre slutresultat och lägre produktionskostnad har lett till att slipningslösningarna har utvecklats från ryggmaterial i papper till slipnätskonstruktioner med tusentals små hål.

Nortons nya sortiment slipnätsprodukter, Mesh Power, ger väsentligt effektivare dammutsugning vilket ger en bättre arbetsmiljö med mindre slipdamm och dessutom bättre slutresultat på den bearbetade detaljen.

Mesh Power är tillverkad av ett finmaskigt nät som belagts med slipmedel samt ett fyllnadsmedel (No-Fil) som motverkar igensättning. Slipnätsprodukterna används på underlagsplattor med kardborre och kan användas på alla typer av underlagsplattor oavsett hålmönster. De kan användas för torr- eller våtslipning med maskin eller för hand på plana eller profilerade ytor.

Sortimentet omfattar ark, rondeller och rullar i ett flertal olika dimensioner och kornstorlekar för grov till mycket fin slipning. Produkterna finns i två olika utföranden: Dels med keramiskt slipmedel som ger effektiv bearbetning och lång livslängd, dels med slipmedel av aluminiumoxid som ger snabb slipning.

Mesh Power har ett mycket brett användningsområde och kan användas på ett flertal olika material som t.ex. kompositmaterial, gelcoat, primer, spackel, färg, lack, glasfiber, aluminium, plast, gips och trä.

”Mesh Power-produkterna ger en så gott som dammfri arbetsmiljö för användaren. Dessutom får man en bättre ytfinhet på detaljen som slipas.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094