23948sdkhjf

Siemens i samarbete om tillståndsövervakning

Siemens och Voith har inlett ett samarbete för utveckling av en tillståndsövervakningslösning för Voith Scharfenberg-kopplaren.

Det är Siemens AG och tyska Voith Turbo GmbH & Co. KG som har tecknat ett samarbetsavtal.

Som ett resultat av kompetens inom områdena energiabsorption, front-end-system och kopplare, samt digital kunskap, kommer Voith att ta över utvecklingen av tillståndsövervakningslösningen.

Siemens kommer att integrera applikationen i Railigent, som bygger på MindShpere, som är Siemens IoT-operativsystem. Railigent erbjuder en rad digitala tjänster för att sköta järnvägstillgångar smartare. Bland annat ingår appar för smart övervakning och smart dataanalys av rullande gods, signaler och järnvägsinfrastruktur. När Voith-lösningen väl är utvecklad kommer den att erbjudas i Siemens Railigent-paket.

Samarbetets mål är en gemensam presentation av en preliminär lösning på Innotrans i Berlin den 18-21 september i år. Båda parterna vill ytterligare stärka samarbetet ytterligare genom att erbjuda lösningar för fler Voith-komponenter i Siemens Railigent-paket.

Voith Turbo, en gruppdivision i den globala teknikgruppen Voith, är specialist inom bland annat intelligenta systemlösningar. De har kunder som olje- och gasindustrier, energiproducenter, järnvägsoperatörer, kommersiella fordon, skeppsteknik, gruvdrift och maskinteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078