23948sdkhjf

Synkronmotorer med högre verkningsgrad

Anskaffning, hantering, transport och installation utgör endast en del av kostnaden för en anläggning. Driftkostnader så som energi, material, programvara, lagring, reparationer och underhåll måste också räknas in. Den totala kostnaden som en produkt genererar över sin livstid blir den totala ägandekostnaden.

För att optimera den totala ägandekostnaden erbjuder NORD DRIVESYSTEMS drivlösningar som, enligt företaget, minskar driftkostnaderna betydligt.

Drivsystem står för den största energiförbrukningen i industriella verksamheter och därför är det intressant att minska just dessa kostnader. NORDs IE4 synkronmotorer har hög verkningsgrad och uppfyller de striktaste kraven på energieffektivitet, även i delbelastat läge och vid medelhastighet, tack vare PMSM-teknik.

Den andra största faktorn för att sänka kostnaderna är ett minska antalet versioner. Det sänker de administrativa kostnaderna, samt ger en smidigare och effektivare tillverkning, logistik, lagring och service.

Grundläggande versioner kan väljas ur NORDs omfattande modulbaserade system. För intralogistik och flygplatsapplikationer erbjuder NORD LogiDrive, ett standardiserat motorsystem som består av en IE4 synkronmotor, en tvåstegs-växel och NORDAC LINK fältdistribution. För palltransport har NORD en kombination av en asynkronmotor och en NORDAC BASE frekvensomriktare.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219