23948sdkhjf

Linde utvecklar Bluespot

Med Truckspot ska truckarna bli ännu säkrare.

Nu lanserar Linde Material Handling det optiska varningssystemet Linde Truckspot. Systemet är en vidareutveckling av Linde Bluespot som i dag är säkerhetsstandard världen över och består av en blå ljuspunkt som trucken projicerar på golvet framför sig.

Detta gör att gående kan se trucken komma, redan innan den svänger runt ett hörn. Truckspot bygger på samma idé, men till skillnad från den blå punkten projicerar trucken nu en röd varningstriangel med en truck i. 

Med Led-teknik projiceras varningen hela tiden på golvet bakom trucken, eller bara när trucken backar. Fotgängare och andra truckförare kan tydligt se att en truck närmar sig och i god tid flytta på sig. 

– Vi ville utveckla en tydlig och självförklarande varningssymbol, säger Michael Fuchs, produktchef för eftermonteringslösningar på Linde Material Handling. 

En annan finess är att ljussignalen är tydlig även i bullriga miljöer. Truckspot kommer att finnas både för nya truckar och för eftermontering på äldre. Det går också att kombinera med Bluespot 

– I de situationerna varnar Bluespot när trucken åker framåt och Truckspot när trucken åker bakåt, förklarar Fuchs. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1