23948sdkhjf

Ny pumpgeneration flyttar fram gränserna

Lanseringen av nästa generations CR-pumpar från Grundfos kommer, enligt företaget, att innebära att gränserna flyttas fram. De nya pumparna har ökad effektivitet och tryck samtidigt som det maximala flödet ökar till 320 m3/h - i princip en dubblering av tidigare maxflöde.

Den nya generationen, som introducerar tre varianter med extra stort flöde, är baserad på omfattande forskning, utveckling och testning av ny design för hydraulik. Tillverkad med den absolut senaste tekniken och metoderna – i helt automatiserade och flexibla produktionslinjer.

Ökningen av tryck och flöde innebär att den nya generationen kan användas ännu bredare. Systemkonstruktörer kommer med den nya CR-pumpen ha ”miljontals skräddarsydda lösningar” tillgängliga för dem, lovar företaget.

Trycket på 40 bar som pumpen nu kan leverera är perfekt lämpat för användningsområden såsom filtrering, omvänd osmos och pannmatning. Och med det ökade flödet på 320 m3/h, kan nu CR-pumpen också hantera applikationer som kräver höga flöden – så som stora vattenverk – något som tidigare har krävt andra pumpvarianter.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109