23948sdkhjf

Trådlös teknik ger smartare fabrik

SMC har i sommar lanserat det trådlösa kommunikationssystemet EX600-Wireless. Systemet är utvecklat för rörliga applikationer i tuff industriell miljö där kabelslitage och störningar från annan utrustning är vanligt förekommande problem.

Innovationen från SMC ger industriföretag ett trådlöst system som kan hantera digitala och analoga signaler såväl som pneumatiska ventiler. EX600-Wireless medför minskat kablage och minskad kontaktering vilket gör det idealiskt för användning i robotapplikationer och vid verktygsväxling där det är vanligt med kommunikationsproblem på grund av kabelbrott och glappande kontakter.

I och med att systemet är okänsligt mot elektromagnetiska vågor så lämpar det sig dessutom för svetsapplikationer, uppger SMC, där magnetfält tenderar att störa ut kommunikation i traditionell kabel.

Tack vare högfrekvenskommunikation på ISM-bandet (Industry, Science and Medical) förblir EX600-Wireless opåverkad av annan utrustning i fabriken. För att säkerställa en störningsfri och säker kommunikationsöverföring så arbetar systemet med frekvenshoppning och datakryptering.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Läs mer om: SMC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188