23948sdkhjf

Nomo etablerar sig i Norge

Nomo, en del av Axel Johnson International, stärker sin nordiska marknadsposition genom att förvärva den norska lager- och transmissionsspecialisten Rotek AS.

-Etableringen i Norge har varit ett strategiskt mål i många år. Genom att förvärva Rotek AS stärker Nomo ytterligare sin position på den nordiska marknaden, berättar Mattias Jaginder, vd för Nomo.

Rotek AS levererar lager, transmissioner, tätningar och relaterade tjänster i kombination med hög teknisk kompetens. Bolaget har sitt säte på den norska västkusten i Ålesund. Rotek AS grundades 1989 och har sedan dess utvecklat starka relationer med både kunder och leverantörer med en bred produktportfölj, inklusive det egna varumärket RTK.

 -Rotek AS produkterbjudande kombinerat med sin starka tekniska kunskap är helt i linje med Nomos ambition att verka som en tekniskt lösningsleverantör, säger Mattias Jaginder.

Ola Erlandsen, tidigare ägare och grundare av Rotek AS, ser nya möjligheter med att bli en del av Nomo och Axel Johnson International:

-Att tillämpa Nomos affärsmodell och få tillgång till produktportföljen, gör det möjligt för oss att ta nästa steg och stärka vårt koncept på norska marknaden ytterligare.

Överlåtelsen gjordes den 2 juli 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376