23948sdkhjf

Nästa generations cobotteknik

Universal Robots har lanserat ett nytt flaggskepp av samverkande robotar, även kallade cobotar, som de kallar e-Series. De nya cobotarna möjliggör fler tillämpningar, ger en programmering som är enklare än någonsin och uppfyller de allra senaste ISO-säkerhetsstandarderna.

Tekniken bakom e-Series, samt Universal Robots ekosystem Universal Robots+, ger användarna en större enkelhet och flexibilitet i driften och ökad produktionsvolym, menar Jürgen von Hollen, president för Universal Robots. Inbyggda verktygscentrerade kraft-/momentgivare ger e-Series en högre precision och ökad känslighet som krävs för driftsättning i ett allt bredare utbud av tillämpningar.

Ett intuitivt och beröringskänsligt användargränssnitt minskar den kognitiva belastningen, förenklar programmeringsflödet och minskar programmeringen till några få klick på en ny Teach Pendant med låg vikt och stor skärm.

Det tar bara en timme att packa upp coboten, montera den och programmera den första uppgiften. Ett kommunikationsgränssnitt för rör och leder förkortar integrationstiden i produktionslinjen och minskar komplexiteten. Från en serviceståndpunkt kan man dessutom byta ut alla leder på 2-6 minuter.

17 säkerhetsfunktioner, inklusive anpassningsbar stopptid och stoppavstånd, gör samverkande automatisering enklare än någonsin. Alla funktioner är certifierade av TÜV Nord och uppfyller kraven i säkerhetsstandarderna EN ISO 13849-1 och ISO 10218-1 (kat. 3 PLd) för obegränsat samarbete mellan människor och robotar.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125