23948sdkhjf

Industriell IoT möter AI

De finska företagen Distence och Houston Analytics har inlett ett samarbete ska göra det enkelt för industrier att ta sina försörjningskedjor in i en AI-plattform.

Distence hjälper industriproducenter att digitalisera sina produkter. Houston Analytics är en föregångare i affärsintelligens och prediktiva modeller. Företagets referenslista omfattar projekt som förebyggande underhållsmodeller för Valmets pappersmaskiner och ett analyscenter som servar Fredman Groups köksprocesser.

De två företagen tror att industriell IoT, IIoT, nu flyttar från hype till handling.

-I år har vi märkt en betydande förändring på marknaden: i stället för att delta i seminarier och diskussioner söker människor konkreta applikationer. Detta återspeglas också i antalet nya kunder och intresset för att implementera dessa applikationer inom olika områden, säger Kim Korhonen från Distence.

De nordiska länderna har en anmärkningsvärd expertis inom detta område, konstaterar han. Att förena Distences och Houston Analytics krafter ger industriproducenterna bättre möjligheter att lyckas i den nya digitaliserade världen, menar han.

-Vi lärde oss för länge sedan att artificiell intelligens, prediktiv analys och optimering fungerar bäst med stora datamängder. Data som skulle vara extremt tröttande, tidskrävande och tråkiga att bearbeta manuellt. Nu kan företag dra nytta av kombinationen av Distence terminaler och våra molnbaserade analystjänster. Det finns en tydlig nisch för denna typ av omfattande service, bedömer Antti Syväniemi från Houston Analytics.

Genom att använda Distences teknik för att digitalisera sina produkter, och kombinera självlärande verktyg med sensordata, görs industriproducenter redo att möta den digitala omvandlingen av sin bransch, menar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094