23948sdkhjf

Banarbete på hårdtrafikerad sträcka

Trafikverket fortsätter att rusta upp Västra stambanan, en av Sveriges viktigaste och hårdast belastade järnvägar.

Persontrafiken har ökat med närmare 80 procent de senaste 25 åren, berättar Trafikverket på sin hemsida, och fler, tyngre och snabbare tåg ökar slitaget.

I sommar genomför därför Trafikverket flera åtgärder för att förbättra landets järnvägar, några av de större banarbetena pågår på Västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg.

Som en del av upprustningen av Västra stambanan ska det norrgående spåret från Herrljunga till Alingsås och det södergående spåret från Floby till Alingsås bytas. 200 personer ska byta 420 meter spår per timme.

– Arbetet görs för att vi ska få en robustare anläggning och minska underhållsbehovet framöver, säger Patric Bjälkander, Projektledare Trafikverket. Arbetena startade den 4 maj på sträckan Alingsås till Vårgårda. Den 8 juni inleddes arbetet från Vårgårda till Floby. Arbetet beräknas vara färdigt i augusti 2018.

Under större delen av byggtiden kommer ett spår att vara öppet. Tågtrafiken kommer att påverkas och närmare information om detta finns hos tågbolagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094