23948sdkhjf

Stryktålig smartphone

Cat® phones lanserar nu flaggskeppsmobilen Cat S61 i Sverige. Cat S61 ersätter föregångaren Cat S60 och är framtagen för att klara av tuffa arbetsförhållanden inom exempelvis bygg-, fordons- och säkerhetsbranschen.

Modellen har bland annat uppgraderats med förbättrad och integrerad FLIR Lepton-värmekamera som nu mäter temperaturer från 20 minusgrader till 400 plusgrader.

En inbyggd luftkvalitetssensor från Sensirion uppmärksammar användaren på höga halter av lättflyktiga organiska ämnen (VOC), till exempel färg, lösningsmedel, mattor, möbler eller rengöringsprodukter. Sensorn känner även av fuktighet och aktuell temperatur. Den inbyggda laserbaserade avståndsmätaren mäter punkt-till-punkt-distanser på upp till åtta meter.

FLIR Lepton-kameran har uppdaterats till HD och kan med fördel användas för att analysera och identifiera överhettade elcentraler eller ledningssystem, en viktig funktion för exempelvis elektriker. Dessutom kan lasermätaren uppskatta hur mycket kabel som krävs för olika typer av jobb.

Enheten har även funktioner för totalt mörkerseende och för att se igenom lätt dimma eller rök.

Cat S61 har en 5,2-tumsskärm med Full HD-upplösning och Gorilla Glass 5. Den körs med Android Oreo och är IP68- och IP69-klassad. Det skyddar enheten mot damm och gör den vattentät på tre meters djup i upp till en timme, samt skyddar mot högtrycks- och högtemperaturvattenstrålar. Telefonen har dessutom kravspecifikationen MIL Spec 810G och klarar fall från 1,8 meter ner på betong.

Övriga fakta:

  • 4500mAh batterikapacitet, QC4.0-kompatibel
  • 16MP kamera baktill, 8MP frontkamera, 4K video
  • 4GB RAM, 64GB ROM (expanderbar med MicroSD)
  • 2.2GHz Octa-core processor (Qualcomm Snapdragon 630)
  • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
  • Förbättrad GPS, BT5.0, NFC, dual band WiFi (2.4GHz/5GHz)
  • Kurerad appkatalog för användare med hållbara enheter

 

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066