23948sdkhjf

Tillståndsövervakning i ny tappning

Det finska företaget Distence, som har specialiserat sig på IoT-teknik, har utvecklat nya produkter för tillståndsövervakning av roterande maskiner och utrustning.

Produkterna gör det möjligt för industriella maskin- och utrustningstillverkare, samt serviceföretag, att digitalisera sina maskiner och utrustning och utveckla nya, intelligenta tjänster till sina kunder.

Funktionerna i det nya Condence IoT-molnet, i kombination med Distences smarta T200- och T210-terminaler, erbjuder, enligt företaget, en ny lösning som är särskilt väl lämpad för användning och tillståndsövervakning av roterande maskiner och utrustning. Det möjliggör fjärrövervakning av utrustning som motorer, växlar, pumpar, industrifläktar, vindkraftverk, industriella kranar, med mera. Lösningen är lämplig för både äldre tillgångar och ny utrustning.

I framtiden kommer Condence att erbjuda ännu mer avancerad intelligens och automatiserad vibrationskontroll som möjliggör detektering av risker i samband med till exempel obalans, feljustering och lager- eller kuggfel i ett tidigt skede, lovar företaget.

Terminalerna har mer intelligens än någonsin, uppger företaget. Ökad intelligens innebär ökad databehandling. Terminalerna kan läsa fyra eller åtta vibrationskanaler samtidigt och analysera signalfrekvenser upp till 24 kHz. Produkterna kan utrustas med en digital buss, till exempel CAN eller Modbus, och totalt elva temperaturer, tryck, takometer och andra analoga sensorer. Dessa funktioner ger en övergripande översikt över maskinens användning och skick. Uppgifterna bearbetas nära produktionsplatsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093