23948sdkhjf

Skadeservicegruppen gör förvärv

Skadeservicegruppen, SSG, förvärvar Corvaras skadesaneringsverksamhet.

Förvärvet omfattar endast skadesaneringsverksamheten inom Corvara Industri och skadeservice AB. Rivbolagen inom dagens Corvara-koncern kommer att utvecklas vidare av nuvarande ägare.

– Det känns helt rätt att låta Corvaras skadesaneringsverksamhet utvecklas vidare inom SSG-koncernen. I och med att SSG har verksamhet i både Norge och Danmark kommer detta att gynna den nordiska marknaden och därigenom våra befintliga kunder, säger Fredrik Eliasson, koncernchef Corvara Group.

Corvaras rivverksamhet finns i hela landet och är en av de ledande på den svenska marknaden med både lätt- och tungrivning, håltagning och sanering i sin portfölj.

– Avyttringen av skadesaneringsverksamheten gör att vi fullt ut kan fokusera på att vidareutveckla vår rivverksamhet med bolagen Miljörivarna, Vyens och FSG. Branschen har stor utvecklingspotential framöver och vår målsättning är att vara den ledande aktören när det gäller rivning och hållbar utveckling.

Skadeservicegruppen är specialiserade på skade- och egendomsservice med verksamhet i Danmark, Norge och Sverige. Efter uppköpet har företaget cirka 950 anställda, med en omsättning på cirka 1,2 miljarder svenska kronor.

– Vi är otroligt stolta över att knyta Corvaras skadesaneringsverksamhet till SSG. Som en del av avtalet planerar vi att fortsätta ett nära samarbete med Corvaras rivbolag Miljörivarna och FSG i norra delarna av Sverige. Med köpet blir vi en nordisk skadeserviceverksamhet och vi ser fram emot att bistå våra försäkringskunder och övriga kunder i både Danmark, Norge och Sverige, säger Sonny Nielsen, koncerndirektör SSG Gruppen.

SSG äger sedan tidigare Crendo Fastighetsförvaltning i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.363