23948sdkhjf

Fuktsensor på 33-listan

Minns ni InviSense? U&D skrev om företagets innovativa fuktsensor förra året. Nu är de utnämnda till en av de 33 hetaste startuperna i Sverige.

Det är tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden som står bakom 33-listan sedan elva år tillbaka. 1 000 företag blev nominerade i år, däribland Linköpingsbaserade InviSense som U&D skrev om i nr 3 förra året. De blev nominerade av sin inkubator LEAD och även av några andra.

Av de 1 000 nominerade valde juryn ut 200 stycken för mer djuplodande intervjuer och undersökningar. Och nu är den vinnande 33-listan presenterad.

-Det är jättekul det här. Det är inga vinstpengar inblandade, utan det är äran man får. Det är många bolag som har funnits på den listan tidigare som är stora börsnoterade bolag idag, säger InviSenses vd Björn Garplind.

InviSenses produkt är en fuktsensor som appliceras på väggar och golv under tätskiktet. Det spelar ingen roll om tätskiktet är parkett, klinker, kakel eller plastmatta, sensorerna sitter där och håller koll på fukthalten. Med hjälp av en scanner läser man sedan av sensorerna och skickar mätdatan till en molntjänst.

Här är hela 33-listan:

1928 Diagnostics

2D Fab

Baffin Bay

Cellevate

Cind

Cognibotics

Detectify

Einride

Emaintenance 365

Enjay

Epishine

Fidesmos

Furhat

Gleechi

Imagimob

InviSense

Loop 54

Minut

Opiflex

PU Sensor

Quixel

Racefox

Revibe Energy

Sensative

Sigmastocks

Signality

Spectronic Medica

 Swedish Algae Factory

Velove Bikes

Viscando

Voysys

Watty Zero Parallax

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127