23948sdkhjf

Bekräftad drunkningsolycka vid Gullspångs kraftstation

Vid fyratiden i torsdags eftermiddag fann polisens dykare kvarlevorna av den medarbetare från Bilfinger som sökts vid kraftverket i Gullspång sedan igår kväll. Mannen återfanns 2,5 meter under ytan.

-Det värsta som kan hända visar sig nu vara ett faktum. Polisen har underrättat familj och anhöriga och mannens kollegor får nu under kvällen information om vad som hänt. Jag känner djupt med familjen i deras sorg, säger Martin Lindström, ansvarig för vattenkraftverken på Fortum.

Under fredagen påbörjas arbetet med att utreda vad som kan ligga bakom händelsen. Utredningsarbetet leds av Bilfinger och sker tillsammans med Fortum. Mannens kollegor kommer under morgondagen att få stöd av företagshälsovården.

Det var i onsdags kväll som sökandet påbörjades efter en medarbetare vars bil hittats parkerad invid kraftstationens intagsgaller. Under natten sökte räddningstjänst och polis runt dammen med helikopter, båt och hund. 

-Våra tankar och medkänsla går till familj, anhöriga och kollegor i detta skede, säger Martin Lindström, ansvarig för vattenkraftverken på Fortum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.347