23948sdkhjf

Snart dags för Elmia Produktionsmässor

Elmia Produktionsmässor arrangeras i Jönköping 15–18 maj. Det blir sex mässor med sammanlagt 475 utställare.

Mässorna som ingår är Automation, Polymer, Svets och Fogningsteknik, Verktygsmaskiner, Elmia Plåt, samt 3D. Var och en kommer ha sin egen hall. Där kommer den senaste produktionsutrustningen, innovativa material samt trender inom teknik och industri att visas.

3D-mässan, som är ny för i år, har cirka 15 utställare som är tillverkare och/eller leverantörer av maskiner för additiv tillverkning. De står i hall MG.

Arenan genomsyras av fyra teman som under utvalda dagar får extra fokus i programmen på de tre scenerna. Dessa teman är: Framtidens produktion, Hållbar produktion och ökad produktivitet, Arbetsmiljö och säkerhet, samt Rekrytering och kompetens.

Det blir föreläsningar om bland annat energieffektivisering, framtidens tillverkningsindustri, digitaliserad dokumentation, kompetenssäkring, IoT, digitala tvillingar, hur man får kvinnor att stanna inom industrin, maskinsäkerhet, samt en 3D-konferens och paneldebatt om robotisering

Eftersom automatisering och robotisering står i fokus på produktionsmässorna kommer mässan att invigas av en robot och ett barn, där barnet fungerar som en symbol för framtiden. Invigningen är den 15 maj klockan 10 på stora scenen i Lobby Syd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079