23948sdkhjf

API och AXXOS byter namn

Ett och ett halvt år efter danska API Maintenance Systems A/S förvärv av svenska AXXOS Industrisystem AB, presenterar företaget nu sitt nya namn: OPTIWARE.

Både API och AXXOS hade vid sammangåendet under 25 år etablerat starka positioner inom Underhållssystem/EAM-system (Enterprise Asset Management) respektive OEE-system (Overall Equipment Effectiveness).

Den gemensamma kundlistan innehöll redan flera av de ledande varumärkena inom livsmedels-, dryckes-, läkemedels-, process- och tillverkningsindustrin fördelat på över 50 länder. Vid tidpunkten för samgåendet förväntade CEO Michael Ries att marknadsföring med den unika kombinationen av EAM- och OEE-programvara skulle bidra väsentligt till företagets ambitiösa tillväxtmål.

-Vi ville uppnå synergier och öka vår verksamhet baserat på vårt nya kombinerade erbjudande - och resultaten har faktiskt överträffat våra förväntningar. Med två starka produktmärken blev det också klart att vi behövde ett övergripande namn att presentera för våra kunder och anställda. Vi tillhandahåller optimeringsprogramvara - och det nya namnet säger just det, menar Michael Ries.

Förvärvet av AXXOS ägde rum på en marknad med en ökande efterfrågan på lösningar för produktionsoptimering. Genom att lägga till produktionsuppföljningssystemet AXXOS OEE till API PRO underhållssystem kan OPTIWARE nu erbjuda kunderna en produktmix som är unik på marknaden.

-Vi ser en ökande efterfrågan i tillverkningsföretag för fullständig transparens, dokumentation av anläggning och effektivitetsförbättringar samt ERP-integration. Kunderna ser också en stor fördel i att ha stöd för både underhållsprocessen och produktionsoptimering i samma plattform.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11