23948sdkhjf

TeleComputing köper norskt företag

TeleComputing köper Digisys och positionerar sig som en starkare partner inom digital transformation.

 – Vi befinner oss på en marknad i stark tillväxt och vi ska bli ännu bättre på att hjälpa företag till molnet. Den snabba utvecklingen ökar behovet av rådgivning och med Digisys stärker vi vårt rådgivningserbjudande inom säkerhet, infrastruktur och lokal IT-drift. Många företag kommer under lång tid framöver ha behovet att kombinera molntjänster med sina befintliga lösningar och då kommer de behöva en riktigt bra samarbetspartner på vägen, säger koncernchef Terje Mjøs.

TeleComputing uppger sig vara väl förberedda för att möta tillväxten på marknaden för molntjänster. Investeringarna på området har årligen ökat med 20 procent och norska företag har stått för den största ökningen från 2015 till 2017.

Digisys levererar kompetenser och lösningar relaterade till kundens lokala tjänsteplattform. Alla komponenter i kundens infrastruktur är fokusområden för företaget.

TeleComputings tjänsteerbjudande inom molntjänster och centralt hanterad IT-infrastruktur gör det möjligt för kunden att få ut den bästa kombinationen av molntjänster, centralt förvaltade lösningar och kundens egen lokala IT-plattform.

– Digisys sökte en partner som kunde ge oss en större leveranskapacitet utifrån kundernas förändrade behov att köpa IT som en tjänst, samtidigt som de också har behovet att behålla det bästa från sin egen IT-miljö. Många av våra kunder flyttar sina egna resurser närmare användarna och vill överlåta IT-driften till operatörer som TeleComputing, säger Digisys styrelseordförande Knut Erik Johannessen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125