23948sdkhjf

Svevia tar över Nordnorges största driftkontrakt

Ofoten är Nordnorges största driftkontrakt. Från 1 september 2018 tar Svevia över kontraktet och stärker sin ställning i Norge som specialist på drift och underhåll av vägar

Uppdraget omfattar vägunderhåll av de statliga vägarna och fylkesvägarna under de närmaste fem åren. Det betyder att Svevia vintertid plogar och halkbekämpar så att vägarna blir säkra och framkomliga. Sommartid utförs löpande vägunderhåll som att laga sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken, vägräcken, kantstolpar, samt underhåll av diken och vägtrummor så att vatten kan rinna undan.

– Inom uppdraget ingår fjällövergången på E10 vid Bjørnfjell på gränsen mot Sverige samt fjällövergången E6 Gratangsfjället som vintertid kan vara riktigt utmanande. Och när Hålogalandsbron över Rombaksfjorden är klar kommer även Norges näst längsta hängbro att ingå i vårt kontrakt. Pulsådern för såväl person- som godstrafik i Nordnorge, E6:an går också genom vårt område säger Lars Reitan, vd, Svevia Norge AS

Inför årets driftupphandlingar valde Statens vegvesen, Norges motsvarighet till Trafikverket, att slå ihop driftområde Narvik och driftområde Evenes. Det nya driftområdet Ofoten omfattar riks- och fylkevägar i de norra delarna av Nordland och de södra delarna av Troms och är Nordnorges största driftområde.

– Med det här kontraktet styrker Svevia Norge sin position ytterligare i Nordnorge. Vi kommer att etablera oss i Bjerkvik/Narvik-området och kommer omgående att påbörja arbetet med att upphandla underentreprenörer och att rekrytera nya medarbetare. säger Lars Reitan, Svevia.

Totalt är det 904 kilometer riks- och fylkesvägar samt 40 kilometer gång och cykelvägar som Svevia ska sköta underhållet av. Kontraktet som startar den 1 september sträcker sig över 5 år, med start den 1 september 2018 och är värt cirka 117 miljoner norska kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079