23948sdkhjf

Hatteland satsar på ERP-system med fastpris

Satsningen består av det molnbaserade affärssystemet RamBase, som skall säljas på den svenska marknaden via det nystartade företaget StepUp.

StepUp blir helägt av Hatteland. Den digitala experten och entreprenören Christian Wassenius blir VD i företaget.

Hatteland har tidigare haft framgång med produktion av high-tech produkter i Sverige och är ett känt namn i branschen. Nu är de tillbaka i Sverige med det molnbaserade affärssystemet RamBase.

RamBase utvecklades som en molnbaserad lösning redan 1992 men blev fram till 2005 använt som ett internt system. Sedan dess är systemet använt av flera stora produktionsföretag i Norge och nu står Sverige på tur. Satsningen kommer fokuseras mot produktionsföretag inom high-tech segmentet.

-Systemet är byggt på egna erfarenheter. Vi har en solid produkt för produktionsföretag med höga krav på kvalitet och spårbarhet och är förväntansfulla inför responsen från när produkten mottas på marknaden, säger Odd Magne Vea, CSO i Hatteland.

I tillägg till att vara ett ERP-system är RamBase också en plattform med öppna web-standarder, något som gör det möjligt med integrationer mot andra system och applikationer.

-Med detta kan man vara en central del av ett produktionsföretags satsning på IoT och Industri 4.0.

I en marknad där prissättningen av molnbaserade system är ett hett diskussionsämne satsar RamBase på en enkel prismodell med fastpris på implementering och en översiktlig licenskostnad. 

-Etablerade aktörer har under flera år tagit överpriser för att lära sig kundens processer, samt göra anpassningar och inställningar i systemen. Det har varit omöjligt för kunderna att förutse vad de totala kostnaderna för köp och implementering blir. Vi vill visa att med ett klart definierat marknadssegment, god branschkunskap och en modern teknisk lösning, så kan projekten levereras till en bestämd tid och till ett fast pris. Detta frigör både tid och kapital hos kunderna för arbete med sin kärnverksamhet.

Hatteland är en IT- och produktionsfirma med huvudkontor i Nedre Vats, Norge. Hatteland startade med distribution av elektroniska komponenter till stora kunder med höga krav på kvalitet och spårbarhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.19