23948sdkhjf

SVEAT samarbetar med Elmia 3D

Branschföreningen tror mycket på att additiv tillverkning synliggörs med en egen mässa.
Organisationen SVEAT, Sveriges branschförening för additiv tillverkning, har blivit en samarbetspartner till mässan Elmia 3D.

Föreningen har också beslutat att förlägga sitt årsmöte i samband med mässan då bedömningen är att de flesta medlemmar ändå finns på plats.

SVEAT och Elmia kommer också att anordna 3D-konferensen vid mässan. Där delas bland annat priset SVEAT Award ut. Det tilldelas de som har gjort viktiga insatser eller framsteg på området additiv tillverkning. Vinnare utses i flera olika kategorier och priset är ett diplom och 5 000 kronor.

– Det här är ett jättebra initiativ från Elmia med tanke på synergieffekterna med de parallella produktionsmässorna. Att synliggöra den additiva tillverkningen med en egen mässa i det här sammanhanget tror jag kan öppna ögonen för många besökare som i första läget inte hade tänkt att detta kan vara en metod att tillämpa, säger Mats Falck, ordförande för SVEAT och projektledare vid Umeå universitet, enligt ett pressmeddelande från Elmia.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156