23948sdkhjf

Föreslås bli Teknikföretagens nye ordförande

Organisationens tidigare vd Åke Svensson är valberedningens kandidat.
Teknikföretagens valberedning föreslår inför stämman den 3 maj att Åke Svensson blir ny ordförande.

– Det är ett hedrande uppdrag jag blivit föreslagen till. Jag har mer än 40 års erfarenhet av arbete inom industrin och Teknikföretagen känner jag väl till efter mina sex år som vd där, säger Åke Svensson, enligt ett pressmeddelande.

Han var vd för Teknikföretagen under åren 2010-2016. Dessförinnan hade han sedan 1976 innehaft olika roller på försvarskoncernen Saab. Han var vd och koncernchef där 2003-2010.

Åke Svensson har en rad tunga styrelseuppdrag inom näringslivet och har i botten en civilingenjörsexamen från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, där han numera är hedersdoktor.

– Med Åke får Teknikföretagen en utmärkt ordförande och en mycket kompetent ledare som kommer att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla den svenska industrins globala konkurrenskraft, säger Johan Söderström, nuvarande styrelseordförande, enligt pressmeddelandet.

Teknikföretagen är en av landets största arbetsgivarorganisationer med 3 900 medlemsföretag som svarar för en tredjedel av Sveriges export.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079