23948sdkhjf

Scania väljer HD-teknologi

Scania Industrial Maintenance har valt SPM som leverantör av ny utrustning för ronderingsmätning.
Scania Industrial Maintenance ansvarar för det förebyggande underhållet i Scanias samtliga produktionsanläggningar i Sverige. Företaget har beslutat att byta ut sina befintliga portabla instrument för ronderingsmätning av konditionen på kritiska maskiner.

Nu har man valt att satsa på Leonova Diamond, från SPM. Inledningsvis investerar man i fyra instrument vid anläggningen i Södertälje. De är utrustade med HD-teknologi och har kapacitet att mäta både vibrations- och stötpulsmätning med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD.

Metoderna kan detektera skador i växellådor och lager i ett tidigt skede och därmed möjliggöra planerat underhåll. I beställningen ingår även analysmjukvaran Condmaster Ruby 2018, samt serviceavtal.

- Våra behov av vibrationsinstrument har ändrats samtidigt som våra nuvarande instrument börjar bli ålderdomliga. Efter en större utredning föll valet på SPM, som har en flexibel lösning – från enkla handhållna instrument till system för onlineövervakning – som passar våra krav, säger Anders Ramström, underhållsingenjör på Scania Industrial Maintenance.

Scania Industrial Maintenance har sedan tidigare installerat vibrationsmätenheten Intellinova Parallel MB på kritiska maskiner. När en sådan enhet larmar om ökande vibrationsnivåer kan tekniker mäta på enhetens buffrade utgång med Leonova Diamond för att få detaljerad information. Arbetssättet sparar tid eftersom man inte behöver utföra rondmätningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141