23948sdkhjf

Ökar kontrollen av fibernätet

Digpro har valts av Sundbybergs Stadsnät för att tillhandahålla det geografiska informationssystemet dpCom. Med lösningen ökar Sundbybergs Stadsnät sin kontroll av nätet.

Sveriges mest folktäta kommun, Sundbybergs Stad, erbjuder alla sina kommuninvånare ett lokalt, öppet fibernät via Sundbybergs Stadsnät. Bolaget erbjuder internet, TV och telefoni samt flertalet bredbandstjänster och är tillgängligt för alla boende i kommunen. 

För att få ökad kontroll och bättre möjlighet till dokumentation av sitt fibernät har Sundbybergs Stadsnät valt att installera Digpros nätnära verksamhetssystem dpCom. 

dpCom är ett verksamhetssystem som sätter nätet på kartan. Modern och genomgripande GIS-funktionalitet förenas med ett helt webbaserat anläggningsregister som inkluderar avancerade geografiska kartor, schematiska diagram, topologier och anläggningsdata.

dpCom ser till alla beståndsdelarna i nätet. Systemet har en effektiv verktygslåda där allt från kablar, rör och noder sett ur fågelperspektiv ned till detaljerad information om fibrer och logiska anslutningar visas.

- Vi är givetvis mycket glada att också Sundbybergs Stadsnät har valt vårt dpCom-system för att hantera och bättre kunna dokumentera sitt fibernät. Det ställs högre krav på utförligare dokumentation av alla typer av nät, varför nätägare nu eftersöker lösningar som ger dem de verktyg de behöver för att dokumentationen ska uppfylla dessa krav, säger Joel Pirard, marknadsansvarig, Digpro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094