23948sdkhjf

Nytt färgsystem för luktsanering

Färgproducenten Liwa Färg presenterade på Fastighetsmässan i Malmö den 24 januari ett nytt färgsystem för luktsanering.

Liwa OdorControl heter systemet. Det ska användas för att säkerställa att lukt elimineras effektivt från lokaler som skadats av exempelvis brand, nikotin, mögel, med mera.

Behandlingen är permanent, uppger Liwa, vilket minimerar behovet av ytterligare behandlingar. Systemet kan i stort sätt användas i alla utrymmen där man önskar ta bort eller förebygga dålig lukt såsom källare, soprum, garage, och så vidare.

- Behovet av den här typen av färg för att renovera exempelvis brandskadade eller mögelskadade lokaler är stort. Att vi dessutom kan leverera en permanent behandling som inte behöver upprepas ligger helt i linje med vårt miljöfokus där vi som industri har ett stort ansvar att hushålla med våra resurser och minimera vår miljöpåverkan, säger Ted Ljungkvist, VD på Liwa Färg.

- Att vi nu dessutom lanserar den första vattenbaserade färgen inom detta område är ett stort steg framåt för att slutligen fasa ut konventionella lösningsbaserade färger, avslutar han.

Systemet bygger på teknik från Prebona Compo Tech.

- Vi tror att samarbetet med Liwa Färg kommer att vara mycket positivt för Prebona och leda till en väsentlig intäktsökning under året, säger Orvar Otterstedt, VD i Prebona AB.

Han uppskattar att ordervärdet avseende Prebonas insatsvaror kommer att uppgå till cirka 1 miljon kronor under lanseringsåret 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078