23948sdkhjf

Nytt år = förändringar

De flesta producerande verksamheter har en eller flera pumpar. Industrier har hur många som helst. Näst efter elmotorn är pumpen den vanligast förekommande mekaniska utrustningen.

Det finns därför också väldigt många leverantörer som antingen erbjuder marknaden egentillverkade pumpar eller säljer andras pumpar. Enbart i Sverige finns det ett 60-tal säljbolag, läser jag på PumpPortalen.se. Till det kommer sedan många företag som erbjuder service på pumpar och kringutrustning.

Återigen inleder därför U&D ett nytt år med att ha pumpar, ventiler och tätningar som tema. Den här gången bygger temaartiklarna på tre intressanta föreläsningar på Pumpdagen i Göteborg strax före jul förra året.

Nytt år innebär också en del förändringar.

Mentor Communications, förlaget som ger ut U&D, har bytt namn till Nordiske Medier Stockholm AB. Bakgrunden till namnbytet är följande: I december 2016 förvärvades Mentor Communications av det danska förlaget Nordiske Medier.

Nordiske Medier har sitt huvudsäte i Danmark och ägs av Nordjyske Medier. Nordiske Medier är Nordens största renodlade B2B-förlag, med runt 200 anställda i Norge, Danmark och Sverige. Koncernen omsätter cirka 300 miljoner svenska kronor och har över 50 B2B-titlar, som omfattar tryckta publikationer, event, webbplatser och nyhetsbrev.

Med det nya året kommer också en del nya inslag i U&D. Vi inför bland annat en debattsida. Vi vågar inte lova att det blir i varje nummer 2018, vi får först se hur stort intresset är bland er läsare. Så har du något du vill ta upp så mejla christer.akerlundh@nordiskemedier.se

Vi kommer också att lyfta fram den nya generationen under vinjetten “Ung inom UH”. Kompetensbristen är ju ett stort problem även inom UH, därför vill vi prata med er som ändå har valt en yrkesbana inom UH för att höra vad det var som lockade in er på det spåret och hur ni trivs med yrket.

Så är du ung och relativt färsk inom UH, hör av dig till mig!

Christer Åkerlundh

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078