23948sdkhjf

3D Center expanderar

Från och med den här veckan har 3D Center, i Västervik, ny adress. Samtidigt storsatsar de på ett kompetenscenter.

3D Center gör nu en storsatsning som planerats under en längre tid. Samtidigt som verksamheten har flyttat till nya lokaler på Kvarngatan 10 i Västervik har man byggt upp ett showroom, där man kan visa kunder olika 3D-tekniker, ett projektrum och en verkstad.

Man kommer nu att ha bättre möjlighet att hjälpa företag med utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för additiv tillverkning. Fokus kommer fortsatt att läggas på HP Jet Fusion-tekniken.

I showroomet finns bland annat en HP Jet Fusion 4200 installerad som kommer att användas för demo, test och validering av processer med 3D-tekniken.

- Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden men även en följd av partnerskapet med HP. Under slutet av 2018 kommer ytterligare en HP-plattform att lanseras som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen kommer att kräva en lägre investeringskostnad än tidigare men även ge möjligheter till ytterligare funktioner, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center.

Mer information kring den nya HP-plattformen kommer att delges vid v3D Centers invigning den 7-8 Mars 2018, lovar Ulf Qviberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078