23948sdkhjf

”Nu ska det bli åka av!”

U&D har ringt upp en mycket glad Johan Lundell. Post- och Telestyrelsen, PTS, har beviljat anslag till hans innovativa projekt.

I U&D nr 7 förra året skrev vi om ett annorlunda och spännande underhållsprojekt. Johans Lundell, med det egna företaget Nodd, och Riksorganisationen Svenskt Underhåll, SvUH, vill resa land och rike runt och få företag att göra sina underhållsinstruktioner begripligare med hjälp av Nodds symbolspråk. De deltog därför i PTS innovationstävling.

Konkurrensen var mördande. 135 ansökningar kom in till PTS. PTS har nu sagt ja till att anslå pengar till projektet. 1,6 miljoner kronor skjuter PTS till.

-Nu blir det åka av! är det första Johan Lundell utbrister när U&D ringer honom.

De första företagsbesöken är redan på gång och SvUH kommer, med hjälp av sitt stora nätverk, under 2018 att bjuda in intresserade till möten på olika orter, så att Johan Lundell kan lyssna in vad företagen behöver förbättra, för att han sedan ska kunna ta fram visuella verktyg till dem.

Han kommer också att tala på Ytskydd i Göteborg den 7-8 februari som U&D, Swerea/Kimab, RISE och Ytskyddsgruppen arrangerar. Projektet presenteras även på Underhållsmässan i Göteborg i mars.

-Det blir en flygande start. Budskapet som går ut är att en svensk myndighet har valt att satsa på att förbättra överskådligheten inom underhåll med hjälp av visualisering. 

Målet är att öka tillgängligheten, delaktigheten, överskådligheten genom att ersätta ord med symboler, figurer och andra visuella medel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094