23948sdkhjf

ABB vinner order på 40 miljoner dollar

ABB har vunnit en order värd över 40 miljoner dollar från ett konsortium om att uppgradera och utvidga ett kombikraftverk i Indonesien.

Indonesien är världens fjärde mest tätbefolkade land och är en av de snabbast växande ekonomierna i Asien. Det har drivit på ett ökat behov av el och efterfrågan förväntas växa med cirka 8,5 procent per år 2015-2025.

Indonesien siktar på att 99,7 procent av hushållen i landet är uppkopplade till det allmänna elnätet till år 2025, något som kräver att man ökar kraftproduktionskapaciteten med över 80 GW. Landet har också ett mål på 23 procent förnybara energikällor i energimixen år 2025.

Uppgraderingen och utvidgningen i Muara Tawar till ett kombikraftverk kommer att bidra väsentligt till att man kan uppnå dessa mål. Kombikraftverket använder sig av både gas- och ångturbiner för att producera mer el från samma bränsle än vad ett traditionellt kraftverk klarar av. Spillvärmen från gasturbinen skickas vidare till den närbelägna ångturbinen som genererar ytterligare kraft.

Som en del i det nyckelfärdiga projektet ansvarar ABB för design, konstruktion, installation och driftsättning av stödjande komponenter och hjälpsystem i kraftverket. ABB kommer också att tillhandahålla en luftisolerad kraftanläggning på 500 kV. Centrala komponenter innefattar effektbrytare till generatorn, mellan- och lågspänningsställverk liksom transformatorer och skyddsutrustning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094