23948sdkhjf

Bygger klimatsmart datacenter

Coromatic ska bygga och leverera ett nyckelfärdigt datacenter till Göteborg Energis dotterbolag GothNet.

Bakgrunden till affären är att efterfrågan på fysiska lokaler för placering av servrar och annan utrustning ökar kraftigt i Göteborg. Coromatic har vunnit upphandlingen för ett nytt datacenter som ska ligga på Hisingen i Göteborg och ska vara i drift till sommaren 2018.

– Genom att bygga nytt ökar vi inte bara kapaciteten utan också redundansen och säkerheten för våra kunder. Våra datacenter är knutpunkter som är strategiskt placerade i vårt stadsfibernät vilket också är till nytta för kunderna, säger Sofia Söder VD på GothNet.

Det nya datacentret ska bli så klimatsmart som möjligt och byggnationen sker i etapper med så kallad modulär teknik. Genom denna metod kan datacentret enkelt byggas ut vartefter effektbehoven och efterfrågan från kunder ökar. Coromatic ansvarar för hela uppdraget, från markarbete och projektering till design och installation.

All el som används i datacentret är miljömärkt och den värme som alstras kommer att återvinnas i Göteborg Energis fjärrvärmenät. När datacentret är fullt utbyggt kan det leverera cirka fyra gigawattimmar värmeenergi vilket räcker till att värma upp ca 200 villor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094