23948sdkhjf

Jämtkraft storinvesterar i Åre

Jämtkraft bygger ett nytt fjärrvärmeverk i Åre, en ny pelletspanna i Järpen, ett större pelletsmagasin i Hallen, nya anslutningar i Duved och gör en stor utbyggnad av fjärrvärmenätet.

Under hösten 2017 har Jämtkraft genomfört den största utbyggnaden av fjärrvärmenätet i Åre sedan 90-talet. Rör har dragits från Årevägen upp till Hotell Fjällgården, i skidbacken. Utbyggnaden möjliggör ytterligare utveckling av nätet.

På södra sidan av Åresjön bygger Jämtkraft ett nytt biobränsleeldat fjärrvärmeverk bredvid det befintliga.

– Nuvarande anläggning är till åren och i minsta laget. Med en ny, större anläggning kan fler fastigheter i Åre ansluta sig till fjärrvärmenätet och leveranserna blir stabilare och säkrare, säger Mikael Ericsson, avdelningschef Jämtkraft Värme.

Den gamla anläggningen ska rivas. Den är byggd i mitten av 90-talet och sedan dess har produktionen i nätet fördubblats och Åre planeras fortsätta växa

Första halvåret i år bygger Jämtkraft även fjärrvärmeuttag för fossilfri uppvärmning av de stora tälten som ska användas under alpina VM i februari 2019. Jämtkraft investerar för att möta expansionen och efterfrågan av hållbar fjärrvärme i Åre.

– Just nu ansluter vi två områden vid Åre Strand till fjärrvärmenätet. Vi investerar också i Duved som vi ser börja växa, säger Mikael Lindvall, projektledare på Jämtkraft.

I Industribyn i Järpen har en ny pelletspanna installerats och den gamla flispannan tagits bort. Under hösten har Jämtkraft också byggt ett större magasin för pellets i Hallen. Bättre möjligheter till förvaring innebär att transporterna av pellets minskar och leveranssäkerheten ökar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079