23948sdkhjf

Får finskt serviceavtal

Fingrid, som ansvarar för stamnätet i Finland, har valt Maintpartner som leverantör för drift och UH av sina reservkraftverk.

Uppdraget gäller underhåll och reparation av utrustning och fastigheter, provdrift och operation vid behov, samt allmän övervakning.

Fingrids nio reservkraftverk utgör en del av störningsreserven i landets kraftsystem. Verken ska säkerställa att det finns tillräckligt med elektricitet för att motsvara efterfrågan om exempelvis ett större kraftverk havererar.

– Vi är tacksamma för förtroendet som Fingrid gett oss. Vi har över tusen professionella medarbetare i Finland och den högsta kompetensen inom drift och underhåll av kraftverk. Våra anställdas kunskaper och vår geografiska täckning garanterar att vi som Fingrids partner kan reagera snabbt och säkerställa att det finns tillräckligt med elektricitet vid störningar, säger Kosti Rautiainen, chef för energiverksamheten vid Maintpartner.

-Vårt ambitiösa mål är att ytterligare förbättra driftsäkerheten och därmed bidra till att konsumenter får mer nytta av reservkraftverken med lägre pris, säger Sampsa Holmberg, kraftverkschefen vid Fingrid.

Serviceavtalet träder i kraft den 1 juli i år. Värdet är cirka 3,3 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.267