23948sdkhjf

De bygger vindkraftparker

Veidekke Anläggning har fått i uppdrag av Eolus Vind AB att uppföra vindkraftparkerna Kråktorpet och Nylandsbergen utanför Sundsvall.

Uppdraget är en totalentreprenad och innefattar nybyggnation av vägar, kranplaner, komplett elnät och 61 betongfundament för vindkraftverken. Arbetena påbörjas omgående och ska vara klart våren 2019. Ordersumman är på 325 miljoner kronor.

– Det var med stor glädje och entusiasm vi mottog beskedet om att vi på Veidekke fått uppdraget. Detta projekt är som klippt och skuret för vår organisation. Veidekke och Eolus har byggt ett antal vindkraftparker tillsammans med stor framgång, säger Mathias Rönnholm, regionchef på Veidekke Anläggning Nord.

– Vi anser att Veidekke är ett företag med lång erfarenhet av att bygga vindkraftsparker i komplicerad terräng med snabba och effektiva lösningar samt har god kunskap om vilken produkt Eolus eftersträvar, säger Thomas Andersson, Byggchef på Eolus.

I projektet kommer Veidekke Anläggning Nord, Öst och Veidekke Grundläggning att samarbeta, Veidekke Grundläggning är specialister på att förankra betongfundamenten i berget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094