23948sdkhjf

Två vindparker sålda

Eolus har tecknat avtal med KGAL, en tyska kapitalförvaltare, om försäljning av två vindparker i södra Sverige.

Affären omfattar vindparkerna Sötterfällan i Jönköpings kommun med en installerad effekt om 36 MW och Anneberg i Tidaholms kommun med en installerad effekt om 10,8 MW. Den preliminära köpeskillingen för vindparkerna uppgår till 57,7 miljoner euro.

Vindpark Sötterfällan beräknas överlämnas nyckelfärdig under sommaren 2019. Vindpark Anneberg beräknas överlämnas nyckelfärdig i december 2018.

– Vi är väldigt glada över att ännu en gång tillkännage ett avtal med KGAL rörande investeringar i svensk vindkraft. Det visar på det ömsesidiga förtroende som skapats genom det avtal som tecknades mellan våra bolag 2016, säger Eolus VD Per Witalisson.

Som en del i affären har Eolus fått förtroendet att leverera tekniska och administrativa tjänster rörande båda vindparkerna för att maximera utfall och produktion från anläggningarna.

– Denna andra investering med Eolus understryker KGAL:s strategi att bygga och utveckla förtroendefulla partnerskap med erfarna och pålitliga partners som erbjuder konkurrenskraftiga och hållbara förnybara energitillgångar till nytta för våra investerare. Vi är glada över att ha utökat vår marknadsnärvaro i Sverige säger Matej Lednicky, ansvarig för transaktioner rörande infrastruktur hos KGAL.

Genomförandet av transaktionen, som omfattar förvärv av samtliga aktier i de två bolag som äger respektive vindpark, är beroende av att ett antal villkor uppfylls före tillträde.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11