23948sdkhjf

Stärker sin position på transmissionsmarknaden

Axel Johnson International stärker sin position på den nordiska transmissionsmarknaden genom att förvärva fem företag.

Axel Johnson International köper företagen från finska SKS Group. De har en total omsättning om 40 miljoner euro. Företagen är marknadsledande inom sina nischer, och erbjuder premiumprodukter och tjänster till den nordiska maskinbyggnads- och utrustningsindustrin.

Transaktionen som signerades den 18e december, inkluderar företagen SKS Control Oy, SKS Mechatronics Oy, SKS Mekaniikka Oy, SKS Sweden AB och SKS Tehnika OÜ.

Bolagens produktutbud omfattar mekaniska transmissionskomponenter, som växlar, motorer, bälten samt linjära komponenter. Huvuddelen av försäljningen sker i Finland men företagen bedriver även verksamhet i Sverige och Estland.

När transaktionen har stängts kommer de fem företagen agera som en företagsgrupp och fortsätta bedriva verksamheten under varumärket SKS, som en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Industrial Solutions.

- Förvärvet är i linje med vår tillväxtstrategi där vi strävar efter att förvärva marknadsledande distributörer med hög teknisk kompetens och erfarenhet av mekaniska kraftöverföringslösningar. Det ligger också i linje med Axel Johnson Internationals mål om att vara en teknisk lösningsleverantör, säger Ola Sjölin, VD för Industrial Solutions.

Förvärvet förväntas skapa möjligheter att introducera nya komponenter till liknande företag inom Axel Johnson International, bredda erbjudandet inom transmissionsprodukter samt komplettera den nuvarande produktportföljen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079