23948sdkhjf

Först med ny utbildning

Även små saker, som cyklar, måste underhållas för att fungera. Båstad blir först i landet med en skräddarsydd utbildning till cykeltekniker.

Det är Akademi Båstad som i samarbete med Båstads Turism och Näringsliv anordnar den nya yrkesvuxutbildningen till ”Cykeltekniker”, som startar i januari.

Såväl i Båstad som på andra håll i landet har cyklandet ökat explosionsartat under senare år. Därmed växer också behovet av duktiga cykelreparatörer.

– Den nuvarande kompetensen inom cykelreparationer har åldrats och inte riktigt hängt med i branschens snabba utveckling. Många uttrycker också ett behov av en ny generation som kan ta över och modernisera verksamheterna, säger Helen Rosenberg, Utbildningsledare på Akademi Båstad på Båstads kommuns hemsida.

Utbildningen blir fem månader lång. Den teoretiska undervisningen på Akademi Båstad varvas med praktik ute på företag. Praktiken utgör runt 60 procent av utbildningstiden.

Kombinationen av teori och praktik, samarbetet med näringslivet, samt kurshandledare och föreläsare som är expert inom området och kommer direkt från branschen, gör utbildningen unik i landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062