23948sdkhjf

De minskar UH-kostnaden för fartyg

Hempel har lanserat en ny ytbeläggning för lastrum i fartyg, som uppges minska underhållskostnaderna med upp till 40 procent jämfört med standardepoxy.

Ytskyddet Hempadur Ultra-Strenght Fiber 47510 är speciellt framtaget för att klara de hårda förhållandena för lastutrymmen och luckor på fartyg. Beläggningen ger ett överlägset korrosionsskydd, enligt Hempel, och långa reparationsintervall.

Det är en tvåkomponents epoxi som innehåller en kombination av fiber och självhärdande teknik. Hempels patenterade fiberteknologi ger, enligt företaget, en överlägsen motståndskraft mot nötning, slag, sprickbildning och kemisk attack. Den självhärdande tekniken aktiveras av lastvärmen, vilket ökar beläggningens mekaniska, kemiska och termiska motståndskraft.

Ytan blir slät och lätt att rengöra och kan appliceras vid en yttemperatur så låg som -5˚C. Vid 25 ˚C tar det bara tre dagar för ytbeläggningen att bli så hård att det går att fylla på med last i utrymmet.

-På Hempel förstår vi våra kunders behov av högpresterande, ultrasnabba härdningslager, som minimerar underhållskostnaderna, minskar fartygets driftstopp och påskyndar rengöring och inspektion, säger Davide Ippolito, koncernchef, Marine, Hempel A/S.

Han fortsätter:

-Hempadur Ultra-Strength Fiber 47510 bygger på tekniken bakom vår framgångsrika Hempadur Ultra-Strength 47500, som har skyddat över 6,4 miljoner kvadratmeter stål sedan lanseringen 2009.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079