23948sdkhjf

Robotmässa i Lund

En robotmässa hålls på Ideon Science Park i Lund onsdagen den 29 november.

Industrikluster IUC Syd och Ideon Science Park sätter fokus på praktisk innovationskraft inom automation och robotteknik när de arrangerar seminariet och expon. Det blir en mötesplats för robotleverantörer, akademin och industriföretag.

 

Seminariet och expon är ett startskott för att stärka innovationskraften och öka konkurrenskraften hos små- och medelstora företag, här fokuserad på automation och robotteknik.

- Vi vet att alla företag ständigt måste vara på tårna i sin utveckling för att kunna matcha framtida behov. Vi hjälper företagen att få perspektiv och kunskap för att konkret kunna genomdriva rätt förändringsprojekt i sina verksamheter, säger Frida Tibblin Citron, projektledare IUC Syd.

- Därför är det extra roligt för oss att vara på Ideon Science Park, en plats som har som uppgift att korsbefrukta forskning, teknik och entreprenörskap för att skapa nya möjligheter, avslutar hon.

Skånsk industri står inför en industriell revolution, där robotisering och automation förändrar utgångsläget för små- och medelstora företag.

- Den snabba teknikutvecklingen är en enorm möjlighet för små- och medelstora företag som kan få en konkurrensfördel genom att snabbt kunna ställa om sin produktion med smarta robotar, säger Mia Rolf, VD på Ideon Science Park.

Evenemanget startar klockan 13. Under eftermiddagen kommer presentationer och fallstudier ges av företag som ABB, Evomatic, Siemens, DivM Solutions, Schneider Electric, Cognibotics, Graphic Robotics och Universal Robots.

Mötet görs inom ramen för projektet Smart Innovation, som också startar en utbildning i januari där små och medelstora industriföretag ska få mer kunskap och konkret stöd av en affärscoach för att påbörja sin resa inom automation och robotteknik.

Industrikluster IUC Syd är en medlemsorganisation och en mötesplats för industriell utveckling, tillväxt och samverkan. IUC Syd ingår i ett nätverk av 14 industriella utvecklingscentra runtom i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081