23948sdkhjf

Utbildar inom arbetsmiljö

Hilti ingår treårigt utbildningsavtal med NIMAB Entreprenad AB, för att säkerställa att NIMAB bibehåller en hög kunskapsnivå inom arbetsmiljöområdet när organisationen växer.

NIMAB har valt att utbilda samtlig personal under en koncentrerad tidsperiod för att försäkra sig om att utbildningsinsatsen skapar en gemensam kunskapsnivå bland deras medarbetare.

I dagsläget stoltserar NIMAB med ett av de lägsta sjukskrivningstalen i branschen. Det beror på ett systematiskt arbetsmiljöarbete där friskvårdsinsatser, daglig uppvärmning och utbildning är obligatoriska inslag i verksamheten, säger Bengt Tykesson, Personalchef på NIMAB.

NIMAB har under 2017, via två större utbildningsinsatser valt att utbilda samtlig personal inom ämnena Kvartsdamm och Vibrationer via Hilti.

- Ytterligare utbildningsinsatser under 2017 är planerade, men vad som är glädjande med det treåriga avtalet är den kvalitetsstämpel det tillskriver våra utbildningar, säger Anna Kittel, Produktchef Hälsa & Säkerhet på Hilti.

Hilti tar utbildningen från klassrum till arbetsplats och erbjuder en interaktiv och upplevelsebaserad utbildning, som ställer krav på ett aktivt deltagande. Under 2016 utbildade Hilti drygt 4 000 yrkesarbetare, platschefer och arbetsledare inom arbetsmiljöområdet.

I dagsläget innefattar utbildningsportföljen sex branschanpassade arbetsmiljöutbildningar med fokus på bland annat Kvartsdamm, Vibrationer, och Kemiska Arbetsmiljörisker.

- Då yrkesgrupper i byggbranschen är överrepresenterade i arbetsskadestatistiken tycker vi det är extra uppmuntrande med samarbetsavtal med de bolag som har arbetsmiljö som ett tydligt fokus i sin tillväxtstrategi, fortsätter Anna Kittel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125