23948sdkhjf

Anställd dog vid olycka

En man har avlidit i en arbetsplatsolycka på Södra Cell i Mönsterås.

Olyckan inträffade strax efter klockan 6 på morgonen den 7 november. Den anställde, som är i 50-årsåldern, arbetade med att byta en del i en torkmaskin när någonting gick snett som gjorde att han brännskadades svårt.

Brukets egen räddningsstyrka samt Oskarshamns räddningstjänst var snabbt på plats och mannen fördes till Kalmar länssjukhus. Vid 10.50 på tisförmiddagen berättade sjukhuset att mannens liv inte hade gått att rädda.

– Tyvärr har vi också nåtts av det beskedet. Han hade jobbat länge hos oss och nu tänker jag på familjen, anhöriga och personalen här. Det mesta av vårt arbete nu går ut på att stötta dem, sade Carsten Wieger, platschef på Södra Cell i Mönsterås till tidningen Barometern.

Han uppgav vidare att bruket inte haft några olyckor vid torkmaskinerna tidigare. Han vill inte spekulera i vad som kan ha gått fel den här gången.

– Nu ska polisen och sedan arbetsmiljöverket utreda vad som hänt. Vi behöver få all fakta på plats, innan dess har jag inget mer att säga om olyckan, avslutade Carsten Wieger till Barometern.

Polisen spärrade av platsen för att göra en teknisk undersökning och en krisgrupp  upprättades på företaget. Flera anställda ska, enligt Barometern, ha sett olyckan.

Radio P4 Kalmar berättade på onsdagen att produktionen i avdelningen där olyckan inträffade fortfarande stod still och att personal fick stanna hemma om de behövde det. Företaget erbjuder dem samtalsstöd.

På frågan hur länge produktionen kan ligga nere svarade Carsten Wieger radion:

- Det tar den tid det tar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078