23948sdkhjf

De ändrar namn

Hitachi Power Tools Sweden ändrar nästa år namn till HiKOKI Power Tools Sweden.

Namnändringen sker den 1 oktober 2018. Detta innebär att namnet på samtliga HITACHI produkter kommer ändras till HiKOKI från samma tidpunkt. Bakgrunden är att Hitachikoncernen i juli 2017 sålde verktygsverksamheten Hitachi Koki Co Ltd till KKR, en av världens största private equity fond.

- Genom att ändra namn på företag och produkter till HiKOKI, kommer vi stå bättre rustade för att förverkliga våra ambitioner om kraftig tillväxt kommande år. Tidigare har verktyg endast varit en del av en stor portfölj av verksamhetsområden under varumärket Hitachi, säger Magnus Nilsson, VD Hitachi Power Tools Sweden.

Han fortsätter:

- Nu får vi kontroll på eget varumärke och kan själv bestämma hur det ska utvecklas och kommuniceras till slutförbrukare. I kombination med ökad satsning på innovation och kommunikation till slutkund, kommer övergången till nytt varumärke innebära att vi kan ta marknadsandelar och bidra till att våra kunder lyckas med det samma.

HiKOKI blev valt som varumärke för att ta tillvara på den 70 år långa historiska kopplingen till Hitachi och till sällskapets nuvarande namn i Japan - Hitachi Koki. ”Koki” betyder ”industriella verktyg” på japanska. I logotypen finns också en etta som är menad att symbolisera HiKOKIs ambition att bli global marknadsledare inom verktyg.

Samtidigt som ett nytt varumärke introduceras, etableras ett europeiskt försäljningskontor i Düsseldorf, som ska bistå HiKOKIs försäljningskontor med vidare expansion – både genom uppköp och organisk tillväxt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064